23 mars 2008

Där det är mycket Gud blir det alltid Very Good !


Bilder från http://www.godfreyb.com/
Påsk 2008. Den engelske gentlemannen Godfrey Birtill är åter i staden Örebro. Det är Very Good! Med mycket Gud (Very God) blir det alltid Very Good. Att introducera Mr Birtill är inte alldeles lätt. Med 10 skivor i bagaget borde han vara någorlunda känd även i Sverige, men så verkar inte fallet vara om man tittar till utbudet i missionsbokhandlarnas CD ställe. Sorry inte ett spår! Att tala om lovsång känns lite slitet och "tunnt" i detta fall, kanske är det engelska uttrycket public praise bättre - lite råare, ganska så fräjdig sång, lite av kampsång över sig - där hela församlingen kommer loss.
Att höja rösten och sjunga att "gloryn" (borde) finns överallt ........i köket, badrummet, ja, till och med i garaget, är bra - riktigt sant och bra.......där det är mycket Gud blir det alltid - Very Good!
Att historiens viktigast och "starkaste" händelse skedde i påsktiden för riktigt länge sedan och att händelsen inte var någon slump - att dess verkan fortfarande är giltiga - visst är det bra, Very Good! Därför finns det all anledning att glädja sig oavsett var vi finns - på cykeln eller på joggingrundan, till och med när vi sover...........visst är det bra - Very Good!
Man kanske kan säga att Kristi kärlek, påskbudskapet och uppståndelsekraften "tvingar" oss...............
(Varför inte titta in på YouTube där Godfrey Birtill finns LIVE)

R U Ready?

Inga kommentarer: