03 juli 2008

Bibeln var hennes "enda lyx"......



Läser att den fransk-colombianska politikern Ingrid Betancourt har räddats ur Farc-gerillans fångenskap efter att varit där sedan 2002. En lång tid och kanske inte alltid så muntert livsöde men något intressant att notera är att Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia tillät iallafall Betancourt att ha med sig en bibel (fransk eller spansk framgår inte) under alla åren. Förutom det hårda livet i djungeln med plötsligt byten av lägerplats, hade alla tillhörigheter berövats. Men Bibeln var hennes "enda lyx", som hon säger.
En liten kommentar till detta: Att tillåta endast Bibeln är egentligen lite märkligt, då denna skrift historiskt har klassats som - ett opium för folket - i dessa kretsar. Men dessa revolutionärer kanske tänker som så att, skall det tillåtas en bok så skall det vara en tjock bok och att den borde räcka länge...... då finns det bara en bok att välja - Bibeln.
Får väl önska att någon i Colombia erbjuder Betancourt att delta i någon alpha kurs...... kanske hos César Castillanos i Bogota ?
(Bibeln här i en fransk utgåva !)

Inga kommentarer: