18 augusti 2009

Vilken FESTival ....!


En festival som jag varit på denna sommar och dessutom varit inblandad i som ledare är "Augustifestivalen" i bostadsområdet Vivalla. Målgruppen är killar och tjejer i åldern upp till 13, 14år, med barnen kommer även föräldrar. Klockan 11 körde vi igång på tre gårdar, med ett team på varje "gata". Ansiktsmålning, pärla, kubb, fotboll, lekar, hink och spade, saft och bulle, kaffestund. Vilka fantastiska barn, en salig blandning (om ni förstår vad jag menar...?) som finns där - ute i Vivalla. Efter 2, 5 timmar gjorde vi en paus, sedan startade vi klockan 15 med "Buskul" i centrumhuset. Drama, dockor, tävlingar, sånger, ett tema för varje dag "älskad", "tacksamhet" - tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Grillfest för barn med familjer, onsdag kväll. Två träffar i Kulturarenan, torsdag och onsdag, packat med människor. Det är tredje året som festivalen arrangeras, annars har vi "Buskul" en gång i månaden, höst, vinter och vår.

Att som vuxen var med om detta är naturligtvis helt fantastiskt - att våra bostadsområden skulle vara "kulturfattiga" är inte riktigt sant - det finns så oerhört mycket positivt under ytan, det gäller bara att vara på plats och locka fram eller ut detta.

Att jag varit en av clownerna denna vecka, är inte ett försök att vara "rolig", en clownkaraktär är någonting annat och möjliggör en närhet till barn och andra vuxna som annars inte låter sig göras !?
Hörde en gullig kommentar där något barn frågade om vi var proffs och åkte land och rike runt med denna - festival. Utan att ta till överord så är "Vivallafestivalen" en vecka som säkert skulle tåla större, utmaningar. Men nu är denna festival "skräddarsydd" för dessa barn i Vivalla och kommer helt säkert att så förbli. Festivalen och Buskul är ju en gåva till alla dessa barn och då är platsen även 2010 i Vivalla

Det finns mycket att berätta från denna vecka, men det får bli allt från detta år, 2009






"Fantastiskt roligt att vara på festival"


Foto: RÖ

Inga kommentarer: