19 maj 2011

Finns det någon inspirationskälla - kvar !?


Kan det här vara några vandrande apologeter...?

Av en tillfällighet fick jag ögonen på ett gammalt inlägg från hösten 2007 där jag puffad, berömde och gjorde PR för några herrar som gick ut och offentliggjorde sina tankar om ett apologetikcenter. "Vi har beslutat att starta och bygga upp ett apologetikcenter för kristendomsförsvar ..." Jag fortsatte med att konstatera att, vad som kommer ut av detta återstår att se......har försök klicka upp länken som angavs, då - utan att, nu lyckas komma fram. Försökte kort och gott med "Inspirationskällan", men det visade sig vara ett företag i Norrköping som pysslar med och erbjuder coaching inom personlig utveckling både i arbetslivet och privat. "Vår grundsyn är att vi alla har en enorm potential att växa som människor. Med hjälp av coaching kan vi lyfta fram, medvetandegöra och stärka de naturliga kvaliteter som du redan har". Detta låter inte speciellt "apologiskt" och kan väl knappast vara herrarna från 2007, som bytt spår ?
Det finns ett annat spår som leder till en inspirationskälla i Nyköping som när man synar denna källa i sömmarna ägnar sig åt sömnad och design, inget fel i detta, men knappast något i William Lane Craigs anda.
Försöker inte plocka poäng och vara ironisk, bara ett konstaterande
Därför känns det härligt och bra att en herre som Stefan Gustavsson inte bara håller ut (..i tidsperspektiv) utan också håller måttet (....tycks behålla sin storlek) år ut och år in. Han blir bara intressantare och intressantare, med åren - en person med gott renomé och långt liv sa för några år sedan att Stefan Gustavsson är den person som kan avsluta en (lång och segdragen ?) diskussion, genom att summera och sätta punkt - vilket är ett ypperligt bevis på en god sk apologet.
Något som vi alla bör sträva efter - sträva efter att vara en god, trons försvarare där vi lever och rör oss - utan att vi för den skull starta ett ministry,

Tack Stefan Gustavsson att Du finns ........!!!

Inga kommentarer: