05 september 2008

Grönköping utmanas härmed ...!





Låt mig få referera till två enfaldiga och ganska töntiga händelser i höst. Dels till någon person (i Nyköpings kommun) som som på fullaste allvar vill "förbjuda" kors på kyrkogårdar, därför att människor med annan trosuppfattning kan ta illa vid sig..........en annan i samma "klass" är den journalist som bråkat och stött sig på att signalknappen på trafikljuset vid övergångsställen har en hand som pekar uppåt. Problemet är att det är en troende företagare med hjärtat på rätta stället som är leverantör av dessa boxar med denna hand. (.....vad jag vet så pekar inte några vägmärken nedåt utom dessa utanför källargarage) En icketroende kan då inte komma över gatan för att det finns inte något alternativ att trycka på (?) Usch och fy.
Någoting måste göras åt allt detta stolliga i vårt avlånga lilla land. Jag erbjuder mig att för egna pengar ta hit några gossar som kan avhjälpa denna okunnighet om eviga ting och "göra upp" en gång för alla med sådant här trams och detta g-r-ö-n-k-ö-p-i-n-g-s-a-k-t-i-g-a.

Laguppställningen blir då följande - Clinton Ohlers, Gary Habermas, Paul Coplan, Greg Koukl, Patrick Smith, Darrell Bock, Brett Kunkle, Craig Mitchell, Charles Quarles, Randy Newman och William Lane-Craig på topp. Ingen dålig start elva, precis ...........detta amerikanska filosofilandslag. William Lane-Craig kommer att dominera på motståndarnas planhalva, han får jämföras med hockeyns motsvarighet Wayne Gretzky - så alla vet !?
Väl mött, det blir saft och bullar i halvlek (obs! dock ej några butterkakor....)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle någon av dessa fritt tänkande filosofer rymmas som medlemmar i din församling?

block och penna tycker att...... sa...

Det tror jag säkert,
William Lane-Craig har jag läst och lyssnat på tillräckligt länge för att gå i god för att han säkert skulle trivas uppe på norr bland entreprenörer, riktigt gamla människor, vanliga enkla svetskillar, socionomer, en kommunpolitiker, en rikdagsledamot och flera gamla tjyvar och kåkfarare........och nysvenskar från alla håll och kanter.
I församlingen har vi dessutom tolkservice till engelska varje söndag, vid behov även franska och ryska - så också kortare besök skulle kunna fungera.
För du menar väl (inte ?) en eventuell flytt av Lane-Craig till staden..........?

(Så din egen "bild" av både Lane-Craig och församlingen får du väl härmed revidera, - med min hjälp!)