07 november 2008

O´bama vilken förändring !


En helt ny och annan bild av Amerika

Bara en kortis om att visst är det fantastiskt vad saker och ting kan förändras, på ett ögonblick. Den svenska "amerikabilden" har under senare år inte varit speciellt ljus, ledarskribenter i dagstidningar, manligt och kvinnligt i personalrummet - alla har sagt fy, usch och vad hemskt allting är. (ingen har tänkt på att det trots allt är Groucho, Chico och Harpo Marx hemland) Men plötsligt så har allting förändrats O´bama vilken förändring....nu kommer coca cola kulturen att bli legitimt i vida kretsar och breda ut sig även till vänster om landsvägen i det svenska politiska landskapet - allt över en natt. Gratulationer från alla håll och kanter, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Dmitrij Medvedev och Lars Ohly. Att Robert Mugabe gör likaså kanske inte är så smickrande för en demokrat. Idag hörde jag att till och med Iran skickat officiella gratulationer. Även kristdemokraternas ledare Göran Hägglund har fått amerikanska "vårkänslor", han säger till TT att det ”är en fantastisk känsla en sådan här dag”.

O´bama vilken förändring - nu är allt frid och fröjd på Globen. Vi går mot ljusare tider i vintermörkret ...........allt kommer att löses i demokratiskt samförstånd !?

2 kommentarer:

Adde Neander sa...

tror minsan du lämna några rader i min blogg Rolf? kan de vart du? den uppmanade mig om denna blogg iallafall.

Det är spännande det där, att se hur mycket president valet påverkar resten av världen. USAs presidentval är blir nästan större än våra egna val här i sverige. :)
så kan det vara. Hoppas allt är bra på slättvägen. Hälsa så mycket!
/ Adde

Anonym sa...

Tack, Andreas !

R.Ö.