09 december 2008

Finns det flera olika jular att fira ?


Bruce Cockburn - Christmas

Att spela engelska christmas carols hör till den finaste i jul. Det skall vara en "riktig" engelsk carols skiva med lite klockspel mellan sångerna, då känner man att julevangeliet flyttar in huset..... det är inte först och främst stämningen utan texterna och det där speciella soundet som bara folk från storbrittanien kan åstadkomma.
En annan "julskiva" som borde finnas i alla julhem och som "förklarar" vad julen handlar om är Bruce Cockburns "Christmas" från 1993. Den är bra och viktig av flera skäl nu när "kyrkan" i besparingssyfte (?) tonar mer evangeliet till noll och intet (läste i NA att någon kyrka skall ha gemensam krubba med andra religioner i k-y-r-k-a-n) Det talas dagligen om finanskrisen, men vad kallar man detta !? Bruce Cockburn julskiva är med sitt "klassiska" innehåll en tillflyktort och penicillinkur mot lustiga julkrubbor, blinkande blå lampor och allt prassel med paket och papper.
Till sist vill jag rekommendera Julspelet 2008 med mycket sång, musik och drama under cirka 1,5 timme. Tid: Lördag 13 dec kl 18 och söndag 14 dec kl 16 Plats: Kristet Center, Grenadjärstaden. Ett julevangelium för den moderna människan i alla åldrar....på ett begripligt sätt även för kyrkoovana.....

Inga kommentarer: