30 maj 2009

Kanske det finns två Vivallaområden ....!?


Familjen Svensson på Trollstigen i Vivalla
- -
En helt vanlig lördag ...!? (det är inte många som säger "pingst" om denna helg). Fördelen med att handla på en f.m. är att man nästan får gå i butikerna själv. Efter en lång process var det dax att skrida till verket och inhandla några klinkers plattor till hallen. Bauhaus i Marieberg är ett byggvaruhus med allt-under-ett-tak, kanske det är en tillfällighet att de har samma namn som en konst, artitektur och designskola i Tyskland på 20 och 30-talet. Detta "Bauhaus" klingar fortfarande väldigt fint i kulturkretsar och även i mina öron, så det är lite speciellt att handla på Bauhaus även om det inte är trettiotals prylar.
Väl hemma igen med tre paket svarta klinkersplattor 60x30, kommer den stora frågan att vara under ett par veckor - "när skall vi sätta fart och lägga dessa plattor...." - uppta all tid, så det blir nog inget pratiskt arbete på ett tag. Med dessa riktigt stora 60x30 plattor kommer hallen att likna en entré till någon större bank, vilket också är tanken (...det är inget försök att likna en bank - utan mer för att den lilla hallen skall se stor ut).
Efter lite käk åkte vi denna soliga heta dag vidare till Vivallafestivalen, där kände vi bl.a. igen två clowner och några som ansiktsmålade - dessutom några som sjung från en scen. Det tycks finns två Vivalla - ett som familjen Svensson i teveunderhållningsprogrammet Svensson, Svensson bodde i på den fiktiva adressen Trollstigen. Det andra Vivalla är det Vivalla som vi besökte med människor från många olika länder och med en annan kulturell bakgrund. Plantagen strax intill - är ett riktigt stort glashus med växter och blommor - blev det en påse jord, fyra pelargoner och några små buxbom buskar. Maxi - ytterligare ett stort hus men med livsmedel istället, där blev det lite mjölk, en russins burk och en billig flintastek.
Visst är det mysigt att gå i småbutiker, men denna lördag blev det storskaliga affärskomplex som fick besök ....

Inga kommentarer: