12 oktober 2009

Det där med filosofi ....


Western Philosophy - Svensk fotbollsfilosofi
- - - - - - -

Både Aftonbladet och Expressen hade svarta rubriker på sina första sidor om att det var ett fiasko när Sveriges fotbollskillar förlorade VM kvalmatchen mot Danmark med 1-0. Nääää men, det är väl å ta´ i lite för mycket, från pressläktar horisonten. Att förlora mot dessa danskar i sin egen huvudstad med matchen enda mål, kan väl aldrig vara ett "fiasko". Kära skribenter spar på krutet till ett annat tillfälle när det är befogat. 0-2 mot Albanien på onsdag skulle förtjäna detta "betyg" - fiasko, det är ju inte speciellt "bildat" att påstå något sådant. Det talas mycket om fotbollsfilosofin 4-4-2 eller 4-3-3, om Sverige använde sig av det ena eller det andra är svårt att säga. Henke och Zlatan på topp...? Ja, då var Lagerbäcks filosofi denna afton 4-4-2. Med facit i hand var det kanske inte den allra bästa filosofin, men att spela på 0-0 med en defensiv laguppställning typ, 5-4-1 hade definitivt inte varit speciellt vackert och fotbollsfrämjande. Det skulle kanske kallas katastrof fotboll
Näää, en helt ny ung förbundskapten, in med Tobias Hysén i laget och några Elmare till plus en helt kry Johan Elmander då vinner Sverige nästa EM i Polen och Ukraina (samverkande länder).
Från den ena filosofin till den andra. William Lane Craig är nog "världens intressantaste" filosof, han har faktiskt fått med ett kapitel i den tjocka (888 sidor) lutan Western Philosophy: An Anthology, 2nd Edition. Alla borde då veta att det inte är vem som helst som hamnar där med sina texter. Augustine, René Descartes, Georg Hegel, Immanuel Kant, Friedrich Nietzsche, Bertrand Russell för att nämna några (vilken filosofisk laguppställning). Lane Craigs bidrag sticker ut, med titeln "Religious Belief as Necessary for Meaning: The Absurdity of Life without God" finns i kapitel 12 Human Life and its Meaning.

Grattis William Lane Craig att få finnas i detta fina sällskap.

Inga kommentarer: