08 november 2009

Fotboll...inget för november !?


Några glada fotbollskillar

Jag har sagt det tidigare, fotboll skall inte avgöras i novembermörkret. Dessutom borde allsvenskan bantas till 12 lag. En "elitserie" skulle på längre sikt höja den svenska fotbollens kvalité och standard några snäpp. Att så kallade fotbollsfans kan springa raka vägen ut på planen och spöa motståndarspelarna, när det egna laget (t.o.m.) vunnit matchen säger väl en del om vad det är för "supportrar" som vissa klubbar har på sina läktare. Misshandel skulle det rubriseras som om rättsväsendet hade några tjästemän och tjänstekvinnor på plats. När jag gick till gamla Eyravallen förr om åren fanns det höga kravallstaket för oss beskedliga örebroare. Att inte huvudstadens olika fotbollsarenor har dessa "skydd" för spelarna är obegripligt.
Om Assyriska klarat pressen och petat in en boll i Djurgårdsmålet hade vi fått tre nya lag i nästa års allsvenska. Kanske det ändå var bra för kvalitén att djurgårdarna klarade´avet. Bäst av fem matcher hade nog ändå stockholmarna, njaaaää stockholmare?? (....en tysk kille, två från finland, dessutom från Gambia, Zambia och Kroatien) vunnit.
Kanske Mjällby och Åtvidaberg - ändå - kan tillföra något, nytt. Åtvidaberg på tidigt sjuttiotal var ju helt fantastiskt bra, med Ralf Edström, Roland Sandberg, Benno Magnusson, Conny Torstensson i laget.
Den som följer 2010 år allsvenska får väl se hur det går .......vad som händer med alla Lagrells pojkar.

Inga kommentarer: