24 november 2011

Ett exempel på nya spännande klanger och toner........


Sarah DeShields

Tänkte göra lite PR för musik, dvs. spännande klanger och toner som ligger utanför topplistor och mainstreamschlagern. Idag, (ja, faktiskt idag.....) torsdag 24 november har Sarah DeShields lagt ut sitt digitala album "The Pilgrim Way" till att lyssnas på i sin helhet. Inget dussin sound och innehåll man blir klar med efter en genomspelning, här fordras lite mer för att "uppfatta" ...toner och fraser. Det skottska ursprunget finns kvar, det blir gaeliska när hennes bror sjunger några strofer (....tänkte ett tag ett det låter som hebreiska). Ett oerhört vackert skimmer ligger över denna skiva, kanske lite udda, men tar man sig tid så växer det fram något spännande, den smala pilgrimsvägen blir inte så exotisk och svårfunnen...........
Idag är det betydligt enklare att botanisera i den musikaliska världen och ett klick på Buy Now ikonen har man skivan i digital format på hårdisken ganska så snart (skulle önska mig en i CD format, visst är dfet en speciell känskla att ha en CD)
Får väl tillägga att Sarah även fotograferar, dvs är en fotograf - hennes landskapsbilder bär också ett skimmer över sig, dessa lyriska skottska bilder är lika spännande. Några texter har andra upphovs personer bl.a "O Word of God Incarnate" (1867) av William Howe.
Sarah DeSheilds bor i North Carolina, USA, där hon är worship and art pastor, en härlig kombination .........................!!

Inga kommentarer: