08 november 2011

Richard Dawkins har fått mig att börja läsa Gamla testamentet - igen


Det är väl lika bra att börja från begynnelsen ...?

Kanske det låter lite märkligt, men Richard Dawkins har fått mig att börja läsa Gamla testamentet igen, inte som go´natt lektyr, utan för att försöka förstå hur det förhåller sig med saker och ting - i det gamla förbundet. Den folkmordsdiskussion som Dawkins dragit igång florerar även i svensk tappning, att en evangelical ateist tvingar den troende att läsa - i vaket tillstånd - kan man väl säga bara är bra. Det som präster, pastorer eller bibellärare inte alltid lyckas med. Bibeltexter är inte bara för enskild andakt, det är en (Guds) historiebok.
Våldsamheter !?
Svenska kyrkan lanserade hösten 2009 ett dataspel för konfirmander, – Det funkar bra som äventyrsspel med tanke på att Gamla testamentet är så våldsamt, uttryckte projektledaren Fredrik Andersson i en kommentar.
Hur det har gått för dessa konfirmander under dessa två år känner jag inte till, men verkligen, det som speglas i Gamla testamentet kan ju aldrig "skada" någon, även om de är våldsamma.

Det var väl allt, att vi inte behöver frukta en enveten kritiker, det kan tvärtom vara "nyttigt" och främja sakfrågan, får då får man ta reda på hur det egentligen förhåller sig, med den saken, folkmord i Dawkins tappning och hans tolkningsföreträd .....!!??

2 kommentarer:

Per Ewert sa...

Inget ont som inte för nåt gott med sig!

block och penna tycker att...... sa...

jaaa, har en känsla av att till och med en och annan person i dawkinslägret börjat tvivla på mästarens argument och bevisföring, så Du får nog snart ta initiativ till någon form av "uppsamlingsheat" för vilsekomna s.k. ateister och vägleda dem ut ur labyrinten!