31 mars 2009

Bruce Cockburn live solo - släpps idag!


Bruce Cockburn - Slice O Life

Min musikaliska favorit - alla kategorier - Bruce Cockburn, släpper idag, 31 mars en live dubbel skiva. Mina första vinylskivor från tidigt 70-talet snurrar emellanåt på skivtallriken. Vad som är det magiska - obs! inte i betydelsen mystisk utan mästerlig - i Cockburns musikaliska hantverk är inte lätt att printa ned i ord. Dessa lite udda klanger och korta lyriska strofer långt ifrån mainstreamsradions LUX, DUX, MIX, TRIX och RIX brus är nog hemligheten. Önskar någon botanisera i Cockburns underbara värld rekommendras The Cockburn projekt - låter nästan som en statlig inrättning, men är betydligt vitalare och trevligare än så - ett "måste" om man vill veta allt om och kring Mr Cockburns förehavanden sedan sent 60-tal
Dessutom kan du lyssna på alla låtar från skivan om du scroller ned på projekt sidan och klickar på True North Records - Slice O Life. (.....vid andra bilden på nya skivomslaget)

Att lyssna - lagligt - på en HEL skiva är nästintill unikt - tack Bruce och True North, men visst är det en känsla att krama och hålla i en alldeles egen CD skiva, till Najs Prajs eller amazon.com snarast !!
--------------------------------------------------------------------
Med önskan om en lång härlig musikalisk Cockburn stund.





Inga kommentarer: