14 april 2011

Allehanda kyrkligt - att plocka andelar ?



En liten kortis om mina två tidningar som tycks vara inne i en förändringsprocess utan att jag som prenumerant riktigt uppfattat det - hittills. Den lilla av dessa båda har fått en ny chefredaktör och två andra har aviserat sin avgång. Att läsa ett och annat på "skvallerbloggar" om hur det gått till, om det nu gått till så som dessa säger, det kan man vet ju aldrig - är trist. Här skulle en transparant kvarvarande redaktion kunnat varit förutseende och "avslöjat" vad som varit på gång, en tidning "som publicerade redan under första året avslöjande artiklar som nominerades till Stora journalistpriset och vann Guldspaden".
Vi får väl göra som folk i Trollhättan - när det gäller Saab Automobile - avvakta och se hur det blir, framöver.
Det kan inte bara handla om ekonomin och varumärkte det är nog själva varan likaså.
Kanske en tillfällighet eller något fantastiskt stort och förutseende från den andra och något större redaktionen - Nerikes Allehanda. I går onsdag 13 april hade denna tidning två (2 stycken !) artiklar som kan man säga berör Världen idag sfären. "Peters jobb som präst är så rolig så att pensionen får vänta" om Peter Wingren kyrkoherde i Askersund som inte viker ned sig utan gör två år till, fantastiskt vilken "kille". Prästvigd vid 38 år ålder, missbrukare och prostatacancer men nu frisk. Kultursidan recenserar Erik Helmersons andra roman "Den onödige mannen" med rubriken "Naiv utopist med Gud i bakfickan", Erik är praktiserande katolik sedan han konverterat i slutet av 90-talet, från "en dagiskyrka, en blandning av ett välkomnande bollhav och en stelnad kultur där äldre människor sitter och tittar rakt fram".
Vad skall man säga, det är väl bara att klicka sig runt i world wide web världen - som jag hittills har gjort för att tillfredställa - behovet - av god s. k. kristen journalistik , nu när man inte riktigt vet hur det blir med den saken i papperspressen.

Håller Nerikes Allehanda på att plocka andelar ?

Inga kommentarer: