01 oktober 2011

Om Hägglund - "What would Jesus do?"


En Hägglund, ett WWJD armband och en kritiker, Skånberg

Gillar egentligen inte att kommentera och "åsikta" om saker och ting som hänt för en, tre eller fem minuter sedan. När det lilla allianspartiet Kristdemokraterna nu äntligen får stort utrymme i media och blir huvudinslag i snart sagt varje televisionssändning - är det tyvärr inte någon sakfråga som ventileras, nu är det en internfråga om pariledaren som blir till allmänt beskådande. Partiet med en väljarkår som - sägs, prioriterar etik och moralfrågor - funderar nog i stugorna vad det är som pågår. Att undomspartiet under åren varit invecklade i märkligheter är väl förlåtligt, det är ju bara ett ungdomsparti, med olika (och många) viljor. Men när (kristdemokratiska) vuxna inte kan hantera "partiledarfrågan" utan för diskussion - även initialt - inför öppen ridå, tycker jag är trist.....(kan väl iallafall begränsa det till en facebookgrupp). Om inte Hägglund passar in på "....personalismen betonar till skillnad från individualismen och kollektivismen inte enbart en sida av den mänskliga samlevnaden utan försöker skapa en komplett syn på både den enskilda människan och dess gemenskaper. Personalismen utgår ifrån den enskilda personen. "En individuell substans av rationell natur" är den klassiska personalistiska sammanfattningen av vad en person är...." (saxat från: vad kristdemokrati är) vem kan tänkas göra det ?
Botemedelet för framtiden är att varje kristdemokrat, ung som gammal, skaffar sig ett WWJD armband, detta var populära på 90-talet och var ett "vittnesbörd" över att man inte bara var en evangelikal Jesusfreak utan att man också tänkte till minst en extra gång och ställde sig själv frågan - hur skulle Jesus gjor´t - kanske man kan säga rättesnöre. Med ett armband skulle ung som gammal, partibroder och partisyster, alltid bli påmind om den radikala frågan som bandet syftar på. Kristdemokrater i övriga Europa har under 1900-talet varit statsbärande och fostrat fram - stora ledare, hur kan det kommaq sig ? Att ett fotbollsklubb under pågående säsong snackar om en ny toppforward är ganska så tröttande och inproduktivt. Hur kommer det sig att den gamle forwarden inte längre duger, han har ju iallafall tåat in fyra mål, dessutom blev han tidigare handplockat och kom till klubben med allas gillande, vad har hänt nu - kanske det är 4- 4- 2 systemet som behöver förändras

Till sist: Tänk om man ändå låtit några i Civitas - ett institut för politisk ideologi, ett oberoende idéinstitut med mycket kristdemokrati i sig dock, kanske t.o.m. 100 %.

Kan Kd inte hantera enkla frågor som partiledare, hur skall man då ha något att säga om betydligt större saker som utbildning, äldrevård och finanskrisen......?

Inga kommentarer: